Førstegangskøber på boligmarkedet? Få hjælp fra en boligadvokat

07 marts 2018 Astrid Pedersen
Førstegangskøber på boligmarkedet? Få hjælp fra en boligadvokat

Hvis du er utryg ved at gennemføre et boligkøb på egen hånd, er dette fuldt forståeligt – især hvis du er helt ny på ejendomsmarkedet, og det er din første rigtige ejer- eller andelsbolig. At købe bolig er en stor beslutning, ikke mindst med tanke på økonomien. Kommer man til at sætte sig for dyrt, eller har man ikke helt overblik over økonomien i bolighandelen, kan det komme til at gå helt skævt på den lange bane. Derfor er det vigtigt at være velforberedt, når man køber hus eller lejlighed, så drømmeboligen ikke ender med at være et sandt mareridt.

Stol ikke på ejendomsmægleren

Som boligkøber kan du være stensikker på én ting: Ejendomsmægleren er ikke på din side. Mæglers fortjeneste ligger i salg af boligen, for det er her, han får sin provision – og derfor har han ingen interesse i at afdække mere end hvad loven foreskriver. Du skulle jo helst ikke blive afskrækket. Mange boligkøbere tror, at hvis der skulle være forhold, som kunne få dem til at ændre mening vedrørende handelen, så ville mægler fortælle dem det. Men det kan man på ingen måde regne med.

En kompetent boligadvokat – din bedste ven, når du køber hus eller lejlighed

En uvildig boligadvokat vil, i modsætning til ejendomsmægleren, stå 100 procent på din side i handelssituationen. Uanset om du har brug for hjælp til at gennemskue lokalplaner og servitutter, eller om der er forhold i salgsopstilling eller købsaftale, du er usikker på, kan boligadvokaten hjælpe dig sikkert igennem boligkøbet. Ud over det at gennemlæse al den relevante dokumentation, som relaterer sig til handelen og til selve ejendommen, kan boligadvokaten også hjælpe med at få indført et såkaldt advokatforbehold i købsaftalen. Advokatforbeholdet sætter dig i stand til at holde din førsteret til boligen i fjorten dage, indtil advokaten har haft tid til at gennemlæse de relevante dokumenter og komme med de nødvendige indsigelser.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk

Flere nyheder