Husk ny tinglysning af skøde i forbindelse med skilsmisse og samlivsophør

By:

Når du og din partner går fra hinanden, vil I ofte vælge, at den ene bliver boende i jeres tidligere fælles hjem, mens den anden flytter ud. Det er ofte den letteste løsning, hvis der er en af jer, der har råd til at blive boende i jeres hus eller lejlighed. I kan vælge at blive ved med at eje boligen sammen og så dele pengene, når den på et tidspunkt bliver solgt. Langt de fleste vælger dog, at den, der bliver boende, køber den anden ud. Det er med til at gøre, at I ikke længere har nogle økonomiske bånd til hinanden, hvilket kan gøre det meget nemmere for jer at komme videre med jeres liv hver især. 

Når I vælger, at den ene part skal købe den anden ud, er det dog vigtigt, at I også husker, at I skal have ændret skødet, så det kun er den ene, der står på det. Da I købte boligen sammen, blev der oprettet et skøde, hvor I begge står på. Det betyder, at I begge er ejere af boligen. Når den ene bliver købt ud og dermed ikke er ejer af boligen længere, skal han eller hun selvfølgelig ikke længere stå på skødet. Derfor skal der udarbejdes og tinglyses et nyt skøde

Der er generelt meget papirarbejdet forbundet med at blive skilt eller gå fra hinanden som par. Det er både forsikringer, testamenter og meget andet, hvor begges navne står på, der skal ændres. Det kan derfor være meget at klare oveni, at I har det svært med at være gået fra hinanden. Hvis I har børn sammen, bliver det kun en endnu sværere proces. Mange vælger derfor at få hjælp af advokater til at klare papirarbejdet, så de ikke behøver at tænke på det. Det kan gøre det nemmere at komme igennem den svære proces.

Det er også en mulighed, I har, når I skal have ændret i jeres skøde. Der kan en boligadvokat i løbet af kort tid sørge for, at der kommer orden i det. Det er ikke noget, der tager lang tid for boligadvokaten at ordne. Derfor kommer det ikke til at koste jer en masse penge. Det kan være rigtig rart for jer, for der er mange andre udgifter forbundet med at blive skilt. Hvis du vil have en ide om, hvor mange penge det cirka kommer til at koste at få udfærdiget et nyt skøde, kan du se mere på eboligadvokat.dk. De har mange års erfaring med det og har nogle meget rimelige priser. 

Generelt vælger de fleste at få en boligadvokat til at stå for at tinglyse skødet for dem. Det er svært at gøre selv, hvis man ikke ved, hvordan man skal gøre. Det er meget vigtigt, at alle oplysningerne er korrekte. Det koster mange penge at få dem ændret. 

Udover udgiften til at få advokaten til at udfærdige skødet, skal du også være opmærksom på, at der er udgifter til at få tinglyst skødet. Dem skal du selv dække. Det er en afgift på 1660 kroner plus 0,6 % af boligens værdi. 

Posted in: skøde