Slib dit trægulv og nyd det smukke resultat

23 marts 2021 Mathias Nielsen

Engang var trægulv det mest almindelige gulv at lægge i mange huse og lejligheder. Især mange københavnerlejligheder er udstyret med plankegulv i fyrretræ. Nogle gange er der tale om sildebensparket, som er lidt dyrere og “finere” end de lange lige planker.

Men uanset hvad, er det sikkert at sige, at plankegulve i dag er noget særligt. Der findes nemlig mange billigere alternativer til træ, som for eksempel vinyl- og linoleumsgulve, der er lavet af plastic og plastic-lignende materialer. Plastic er både billigt og praktisk, så derfor er der sådan set ikke noget at sige til, at det er blevet så udbredt som det er. Men rent æstetisk vinder trægulv altså, fordi det bare oser af kvalitet.

Patina

Noget særligt ved trægulvet, hvis vi sammenligner med andre typer gulv, er, at det får patina. Patina betyder simpelthen, at den lette slitage der kommer med tiden, bliver opfattet som særligt charmerende, og ikke nødvendigvis som en dårlig ting. Og det er jo en ret unik egenskab, fordi én ting er sikkert og det er at gulve vil blive slidt. Vi går jo på dem hele tiden, så det kan ikke undgås.

Spørgsmålet er så, hvor meget patina der er den rette mængde. Fordi selvom det kan være fint at det er synligt at gulvet har nogle år på bagen, så kan det altså også være lækkert med et helt nyslebet og “friskt” gulv. Er gulvet meget slidt, kan du altså også blive nødt til at slibe det under alle omstændigheder, fordi overfladen er slidt og ujævn.

Få slebet gulvet af en professionel

En gulvslibning er ikke noget man bare lige selv kaster sig ud i med sandpapir og håndkræft. Nej, der skal nemlig specielle maskiner til, som er designet netop til at slibe trægulve. Gulvkanonen kan hjælpe dig med at få slebet dit gulv – de har maskinerne og den viden og erfaring der skal til, for at klare opgaven.

Flere Nyheder