Vælg den rette behandling til trægulvet

11 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Få et flot trægulv ved at give træet en ludbehandling efter at gulvkanonen.dk har stået for at slibe det af.

Man kan få et rigtigt flot gulv igen ved at slibe et ældre trægulv af, hvis for eksempel lakeringen er slidt eller der er kommet ridser og misfarvning i overfladen.

Hvis du har frisket et træt, slidt og nusset trægulv i dit hjem op med en afslibning er det klar til at få en efterbehandling. Her er en række muligheder. Du kan enten lakere gulvet for at få en glat og vand- og smudsafvisende overflade, der er let at holde. Du kan også give gulvet en behandling med olie eller sæbe. 

Inden du giver gulvet en af de nævnte efterbehandlinger kan du give det en ludbehandling først. Det har den fordel på for eksempel et gulv i en lys træsort, at lud hæmmer gulningsprocessen. Du kan vælge en naturlud eller en lud med pigment, der toner gulvet.

gulvafslibning i Jylland

Efterbehandling og udseende

Men en ludbehandling kan ikke stå alene som behandling af et nyslebet trægulv. Det gør ludbehandling til et populært valg for mange, og det er noget som man selv kan klare at gøre. Efter ludbehandlingen skal gulvet have en af de andre behandlinger, for eksempel en lak eller olie. En olie kan også fås enten i naturfarve eller med en hvid pigmentering i, der toner gulvets farve over i noget lyset.

ed en naturolie behandling fremhæver du gulvets naturlige glæd og udseende med årene, så det er for dig, der gerne vil understrege træets medfødte smukke linjer. En naturolie giver gulvet en varmere og mere gylden glød og det er en af de fordel, der er ved den form form efterbehandling af et trægulv. Desuden har an mulighed for at reparere særligt udsatte områder på gulvet pletvis, som man ikke på samme måde kan med et lakeret gulv, der hvor lakken bliver ekstra slidt.

Flere Nyheder